Kínában már többen fizetnek mobillal, mint bankkártyával

A kínaiak tehát őrült tempóban váltanak a plasztikokról a QR-kód olvasós mobiltárcákra. De nem csak a kieső díjbevétel okoz gondot. A már említett Alipay és WeChat közvetlenül a bankszámlákhoz kapcsolódva működik, így továbbra is a hagyományos bankbetét a fizetések fedezete. Viszont a tranzakcióért egyrészt nem kapnak kereskedői jutalékot (amit a kártyás vásárlásokért kapnak). Másrészt a kereskedő nevét sem látják, csak annyit, hogy a vevő az Alipay vagy a WeChat, és hogy mennyit költöttek.

Tovább...
2016. augusztus 29.www.portfolio.hu
Az eurózóna három legnagyobb gazdaságában kapható az eSIM-mel működő okosóra

Az eurózóna három legnagyobb gazdaságában kapható az eSIM-mel működő okosóra

Az eSim-mel egyszerűen és azonnal csatlakoztatni lehet az okoseszközt a Telekom Italia hálózatához, csak egy QR-kód kell hozzá. A technológia egyik nagy előnyének azt tartják, hogy mobiltelefon előfizetéshez csatlakoztatott okosórával akkor is lehet hívást fogadni, ha a tulajdonos nem viszi magával a telefonját. A Samsung Gear S2 Classic 3G okosóráját 399.90 centtől, azaz 123 ezer forinttól árulják.

Tovább...
2016. augusztus 29.hu.euronews.com
Ki volt az? Egy napig sem maradt sértetlen a szombathelyi szobor új QR-kód táblája

Ki volt az? Egy napig sem maradt sértetlen a szombathelyi szobor új QR-kód táblája

Az egyesület által állított, Szombathely önkormányzata támogatásával készült QR-kódos táblát - amely a Városháza előtti téren található "Szombathelyi polgárok" szoborcsoport történetét hivatott bemutatni – ugyanis  az átadás utáni éjszakán ismeretlenek megrongálták, eltörték.

Tovább...
2016. augusztus 27.vaol.hu
Mostantól QR-kóddal ismerkedhetünk meg jobban a „Szombathelyi polgárokkal”

Mostantól QR-kóddal ismerkedhetünk meg jobban a „Szombathelyi polgárokkal”

A tábla ötletét az adta, hogy a történész tapasztalata szerint kevesen tudják, mit ábrázol a műalkotás. Ha valakinek volt is véleménye, az is tévesen az ókori Savariához kapcsolta. Ezután viszont elég lesz egy okostelefon a QR-kód leolvasásához, és mindenki egyszerűen megismerkedhet a szobor történetével.

Tovább...
2016. augusztus 25.www.nyugat.hu
Magazin: Látogatás a jövő áruházában

Magazin: Látogatás a jövő áruházában

A TOMRA legújabb üvegvisszaváltó gépe nemcsak a betétdíjas üvegek visszavételét biztosítja, hanem PET/ALU és Tetrapak dobozok szelektív visszagyűjtésére is alkalmas. Színes display-kijelzője tájékoztatja a vásárlókat a visszaváltási folyamatról, mindemellett promóciós tevékenységhez is használható. A nyugtán szereplő QR-kód beolvasással, (az üzlet vásárlója) regisztrált szelektív gyűjtőként nyomon követhető az egyéni teljesítmény is (környezettudatos vásárlók, fiatal generáció oktatása). 

Tovább...
2016. augusztus 25.www.trademagazin.hu
QR-kódok a turistáknak

QR-kódok a turistáknak

Egy okostelefonnal szkennelve ezeket automatikusan kinyílik a hegyimentők honlapja, majd letöltődnek az arra vonatkozó GPS-adatok, hogy milyen hosszú a kiválasztott útvonal, milyen koordinátákkal rendelkezik, és milyen nehéz végigjárni. Az alkalmazás abból a szempontból is hasznos, hogy így szinte lehetetlen eltévedni, illetve balesetkor a sérült személyek könnyebben megtalálhatóak. Idővel a megrongálódott vagy elavult útjelzőket is QR-kódokkal látják el.

Tovább...
2016. augusztus 24.www.erdon.ro
Újra nyerhet! A Blikk Bumm akció hivatalos játékszabálya

Újra nyerhet! A Blikk Bumm akció hivatalos játékszabálya

Az olvasó feladata, hogy a megvásárolt Blikk lap Blikk Bumm játék leírásánál található QR-kódot beolvassák egy okostelefonnal. A QR kód beolvasása után be kell írniuk a megvásárolt Blikk lap címlapján található matrica egyedi azonosító kódját – 9 karakter. Ez után a játék útmutatása alapján be kell jelentkeznie a játékba, és lesatírozni az okostelefon kijelzőjét. Azonnal kiderül, hogy nyert-e vagy sem.

Tovább...
2016. augusztus 22.www.blikk.hu
Digitalizált ZSSK

Digitalizált ZSSK

A jegyvizsgálónak ki kellett töltenie a vonatterhelési kimutatást ami a vonatba sorozott kocsik pályaszámát is tartalmazta, összegezve pedig a vonat össztömegét kapták meg eredményként. A MÁV-Startnál ennek elektronikus formája (QR-kódokkal) már bő egy éve létezik, vége tehát a papírmunkának, és a tömbök archiválási céllal történő halmozásának. A ŽSSK is bevezette ugyanezt a rendszert, a vezető jegyvizsgáló által géppel leolvasott kód egyből a központi nyilvántartás része lesz majd.

Tovább...
2016. augusztus 17.iho.hu
QR-kód és épületvetítés

QR-kód és épületvetítés

Bár ötvenedik éve, 1966 óta rendezik meg Debrecenben a virágkarnevált, ez nem az ötvenedik felvonulás, hiszen volt három év, ami kimaradt – mondta Komolay Szabolcs. Az alpolgármester Nagyvárad és Debrecen kapcsolatáról is szólt, és felhívta a figyelmet az egyik különleges kocsira, melyről többek között Dobos Edit virágdesigner beszélt. A kocsinak mozgó elemei is vannak, ezt már akkor láthattunk, mikor a debreceni LED együttes megnyitotta a sajtótájékoztatót. Az is kiderült, hogy a sason ülő fiúalak kezébe egy kamerát építenek, mely élőben közvetíti a felvonulást. A közvetítés oldalára a virágokból kirakott QR-kód beolvasásával juthatnak majd el az érdeklődők.

Tovább...
2016. augusztus 13.www.maszol.ro
Már csak egy hét a virágkarneválig: javában készülnek a szebbnél szebb virágkocsik

Már csak egy hét a virágkarneválig: javában készülnek a szebbnél szebb virágkocsik

A látványos alkotás egy izgalmas mérnöki megoldást is magában rejt. – A karnevál idejére bárki „sasszemű” lehet, ugyanis NIgel szemébe olyan robotkamera van beépítve, amire QR-kód használatával okostelefonon keresztül csatlakozni lehet, így lényegében a virágkocsi tetejéről nézhető a virágkarnevál – ismertette Barabás Botond, az NI Hungary Kft. Fejlesztési Program vezetője.

Tovább...
2016. augusztus 13.www.haon.hu