A kínaiaktól nyúlt le egy ötletet a Venmo

A kínaiaktól nyúlt le egy ötletet a Venmo

A QR-kód egy nevetséges eszközből vált a legföldszintesebb, szinte minden mobilon működő elterjedt technológiává. A fene sem hitte, hogy a fintech egyik alapja lesz. Tíz éve még nyugodtan lehetett röhögni a QR-kódon. Olyan eszköz volt, amit béna marketingesek raknak rá olyan óriásplakátokra, amelyek túl messze vannak a mobilok kamerájának.

Tovább...
2017. augusztus 09.fintechradar.hu
Archoz kapcsolják a karszalagot a SZIN-en

Archoz kapcsolják a karszalagot a SZIN-en

Idén nehezebb lesz visszaélni a Szegedi Ifjúsági Napok karszalagjaival, mert egy QR-kód segítségével a tulajdonos arcképes igazolványával kapcsolják azt össze. A szervezők a jövőre 50 éves fesztiválhoz kapcsolódó relikviákat, fényképeket is várnak a rendezvényre.

Tovább...
2017. augusztus 03.www.delmagyar.hu
Versenytársat kapott a bécsi közösségi bicikli

Versenytársat kapott a bécsi közösségi bicikli

Amint megszakad a kapcsolat, a kerékpár lezárja magát. Kinyitni pedig csak egy QR-kód segítségével lehet. Noha a tesztidőszak alatt a felhasználók ingyen kerekezhetnek az Ofo biciklijeivel, a jövőben várhatóan óránként egy euró lesz a bérleti díj. A szolgáltatásért az alkalmazáson keresztül lehet fizetni, és meghatároznak majd egy napi díjplafont is. Az Ofo-t egy kínai egyetemista alapította 2014-ben, iskolai projektként. Azóta a világ legnagyobb közösségi kerékpárszolgáltatójává vált: 150 városban 6,5 millióan tekernek a biciklijein.

Tovább...
2017. augusztus 03.cyberpress.hu
Megőrülsz: QR-kódban hímzik a házi áldást

Megőrülsz: QR-kódban hímzik a házi áldást

Kézen fogta a digitális technika nagyanyáink falvédős, harangszós világát, szerelemgyerekükből pedig megszületett a kódba foglalt házi áldás. A párját ritkító kézműves remeket az Otthon Édes Blog mutatta meg a napokban a Facebookon. Mint írták, a házi áldás QR-kódját hímző néni már fejből tudja a mintát, nem kell neki segédeszköz. Mondhatni tűvel és cérnával kódol, amitől még a Mátrix orákulumjának is a tarkóig szaladna a szemöldöke.

Tovább...
2017. augusztus 03.virality.hu
Londonban is indul az új kerékpármegosztó szolgáltatás

Londonban is indul az új kerékpármegosztó szolgáltatás

A kínai kerékpármegosztó szolgáltatás rögzített dokkolók nélkül működik. A szolgáltatást a Mobike mobil alkalmazásának letöltésével és a kerékpáron lévő QR-kód beolvasásával lehet igénybe venni. A kerékpárokat használat után a manuális rögzítő szerkezet lezárásával a kijelölt parkolókban kell hagyni. A fejlett technológiával ellátott kerékpárok GPS jeladóval rendelkeznek, közlekedési adataikat a Mobike alkalmazás a szolgáltatás minőségének javítására használja.

Tovább...
2017. július 31.www.vezess.hu
Egy online jegy 245 forintba kerül a BKK-nak, amivel a T-Systems-en kívül senki nem jár jól

Egy online jegy 245 forintba kerül a BKK-nak, amivel a T-Systems-en kívül senki nem jár jól

De a gyakorlatban hogyan gondolták a rendszer kitalálói, hogy például az első ajtós felszállásnál majd a sofőr előhúzza az okostelefonját, lecsippantja az online bérlet QR-kódját, elkéri a kedves utas személyijét, miközben a többi utas vörös fejjel tolakodik? 100 helyett 1 ezer Amikor a BKK-nak feltettük a kérdést, hogy mennyi online bérletet terveznek értékesíteni, akkor azt írták, hogy havi 100 ezer darabot. Szép nagy szám, ez évi 1,2 milliót jelent. Csakhogy összesen évi 7 millió havi és éves bérletet adnak el - aminek közel fele céges, "számlás" bérlet, tehát nem valószínű, hogy online-ra váltanak.

Tovább...
2017. július 28.444.hu

Az élelmiszerek S-QR kód védjegyének megtervezését és létrehozását tervezik

Az élelmiszerek S-QR kód védjegyének megtervezését és létrehozását tervezik Küldés e-mailben BlogThis! Megosztás a Twitteren Megosztás a Facebookon Megosztás a Pinteresten Kulcsszavak: élelmiszer, magyar "egy komplex kampány indul, erősítve a minőségi termelés szabályozását - mondta a miniszter. Fontosnak nevezte egy olyan minősítési rendszer kialakítását, amely segíti az élelmiszerek közötti eligazodást.

Tovább...
Férjmegőrző nyílt egy kínai plázában

Férjmegőrző nyílt egy kínai plázában

Játszhatnak vagy feltölthetik a mobiltelefonjukat - mondta el Cso Dzsun, a férjmegőrző üzemeltetője az MTI szerint.  A felhasználók QR-kód segítségével foglalhatnak helyet fél órára 20 jüanért (750 forint), egy órára pedig 30 jüanért (1160 forint). Amióta egy hónapja bevezették, naponta több tucatnyian vették igénybe. Fotó: Peter Parks "Jó ötlet. A férjem utál velem vásárolni" - mondta egy Vang néven bemutatkozó nő. Nem mindenki elégedett az új létesítménnyel. Néhány feleség arra panaszkodott, hogy unalmas egyedül vásárolni.

Tovább...
2017. július 23.index.hu

Android és iOS rendszeren is frissült a Firefox böngésző

Eközben az iOS felhasználók sem maradtak újdonságok nélkül, hiszen az Apple online áruházában megtalálható Firefox böngésző éjszakai móddal és QR kód olvasóval bővült. Persze mindkét rendszeren a gyári böngésző, vagyis a Google Chrome és a Safari a domináns, de az ehhez hasonló hasznos frissítések mindkét platformon tovább erősíthetik a Mozillát.

Tovább...
2017. július 22.androgeek.hu
Pofonegyszerű módszerrel csalhatnak a BKK új online jegyeivel

Pofonegyszerű módszerrel csalhatnak a BKK új online jegyeivel

Az eszközt azért tudtuk átverni, mert egy QR-kód sohasem titkosított, és mivel a telefonra letöltődik, azt is le lehet másolni egy mezei “ctrl+c"-vel. Még ha orvosolják is az adatbiztonsági anomáliákat, a QR-kód mindig másolható marad, azaz a bliccelés exponenciális terjedésének kockázata hibajavításokkal sem tud eltűnni - itt az ellenőrzési rendszer alkalmatlansága a fő gond. 

Tovább...
2017. július 21.www.portfolio.hu