MOZIZZ, PARKOLJ, VÁSÁROLJ EGY APPLIKÁCIÓVAL! EZ A SIMPLE - ILYEN EGYSZERŰ!

MOZIZZ, PARKOLJ, VÁSÁROLJ EGY APPLIKÁCIÓVAL! EZ A SIMPLE - ILYEN EGYSZERŰ!

A Simple applikációban március óta már mozijegyet is vehetsz, vagyis nem kell sorban állnod és nem kell nyomtatnod, hanem az alkalmazásban kapott QR-kód segítségével mehetsz be a moziba, most pedig a Cinema Cityvel egy újabb szintre lépett az együttműködésük: „Az IMAX név az egész világon elismert. Számos országban a legnagyobb és legerősebb márkák szponzorálják a mozikat, hogy megjelenhessenek mellette.

Tovább...
2016. május 04.www.glamouronline.hu
Angry Birds Action! - jön az új rész, ami összekapcsolja a brandeket

Angry Birds Action! - jön az új rész, ami összekapcsolja a brandeket

A Rovio ma bejelentette a free-to-play mobiljátékot, az Angry Birds Action!-t, amely lényegében egy iOS és Android eszközökre szánt top-down 3D-s világot kínál. De az Angry BIrds Action! nem csak egy játék, hanem egyben a rajongók számára hasznosnak tűnő app is, amellyel kölcsönhatásba léphetnek az Angry Birds merchandising cuccaival egy QR-kód leolvasásra hasonlító rendszerrel, amelyet a Rovio csak "BirdCodes"-nak hív.

Tovább...
2016. április 28.www.gamestar.hu
Hologram, vízjel, QR-kód: lecserélik a 25 éves bérleteket Pécsen

Hologram, vízjel, QR-kód: lecserélik a 25 éves bérleteket Pécsen

Girán János pécsi alpolgármester elmondta: a dizájnváltás több lépcsőben történik. Májustól a havi teljes árú, a nyugdíjas és a tanuló, valamint a 30 napos bérletekkel, továbbá az elővételi menetjegyekkel kezdenek. A modernizálás második üteme a nyár végétől történhet meg, akkor már minden bérletszelvény egyedi, úgynevezett QR-azonosítót tartalmaz majd.

Tovább...
2016. április 27.hvg.hu

Mennyire hatékony a magazinhirdetés?

A print hirdetések azonban nemcsak a televíziós, de az online lapok és a közösségi média hirdetéseit is képesek megtámogatni. Ma már ugyanis nemcsak a digitális felületek kiváltsága, hogy olvasóit a hirdető weboldalára vagy Facebook-oldalára terelje. A QR-kód, az AR-technológia, az NFC vagy a digitális lenyomatok képesek összekötni a print média és a márka online jelenlétét. Ezzel pedig úgy növelik a print média hatását, hogy közben a fogyasztói élményt is fokozzák.

Tovább...
2016. április 21.www.kreativ.hu

A vasúti kocsik és mozdonyok oldalán mik azok a QR kódok?

Arra jó, hogy amikor a vezető jegyvizsgáló készíti az elektronikus vonatterhelési kimutatást (eVTK), akkor az okostelefonján nem kézzel kell begépelnie az összes kocsi 12-jegyű pályaszámát, hanem beolvassa QR-kódból, így gyorsabb, egyszerűbb, precízebb. Minden közlekedő vonat rendelkezik vonatterhelési kimutatással, ez tartalmazza a vonatban közlekedő járművek pályaszámait, megfékezettségi adatait stb.

Tovább...
2016. április 20.www.gyakorikerdesek.hu
Szupertitkos lehet mától az üzenetküldője

Szupertitkos lehet mától az üzenetküldője

A világszerte most induló, a felhasználók számára a következő hetekben elérhetővé váló újítás automatikus titkosítást jelent majd minden, a Viberen keresztül folytatott kommunikációban (a 6.0 verziótól). Az alkalmazást Android-tableten, iPaden, illetve PC-n vagy Macen használóknak újra össze kell kapcsolniuk az alkalmazást telefonjukkal, ebben egy QR-kód nyújt majd segítséget. A felhasználói fiók azonosítását követően már minden, az appon keresztül zajló kommunikáció ezen újabb biztonsági réteg védelmében zajlik majd.

Tovább...
2016. április 19.www.hirado.hu
Kapcsolat a múlt és a jelen között - QR-kódot kapnak az emléktáblák Nagykanizsán

Kapcsolat a múlt és a jelen között - QR-kódot kapnak az emléktáblák Nagykanizsán

Miután Tarnóczky Attila felragasztotta a QR-kódos matricát, meg is tisztította a 13 évvel ezelőtt elsőként felhelyezett táblát. Az okoskészülékek és a qr kód segítségével mostantól bárki elolvashatja ezeket az érdekes információkat, így közvetlen kapcsolat alakulhat ki az épületek és a hozzájuk kapcsolódó információk között. A könyvtár igazgatója egy felhívást is közzétett. Mint mondta: a többi qr kód matricát bárki felhelyezheti a márványtáblákra. A vállalkozó kedvűek a városi könyvtárban jelentkezhetnek.

Tovább...
2016. április 14.zaol.hu
Laboratórium is nyert a Greennovációs versenyen

Laboratórium is nyert a Greennovációs versenyen

A laboratórium ezért a jegyzőkönyvek jelenlegi papíralapú rendszere helyett elektronikus eredményközlést (e-jegyzőkönyvet) vezetett be. A pdf-formátumú e-jegyzőkönyv hitelességét fokozott biztonságú elektronikus aláírással garantálja, eredetiségének átláthatóságát pedig a WESSLING egy biztonsági QR-kód segítségével biztosítja. A jegyzőkönyvet kézben tartó személy az egyedi QR-kódot egy okostelefonnal leolvasva az interneten keresztül megjelenítheti az általa nyilvántartott e-jegyzőkönyv érvényességét.

Tovább...
2016. április 14.hirek.prim.hu

„Ez a jövő”: sikeresen működik a világ első okosvárosa

A 49 éves Angel Benito cipőboltjának ablakában egy kis kijelző van, amelyen folyamatosan látható egy QR-kód. Ezt okostelefonnal beolvasva információk jelennek meg az üzletről, illetve egy webshopra mutató linkkel. 2012-ben ő volt az első bolttulajdonos, aki ilyen kódot tett ki a kirakatába, most már 1500 hasonló van városszerte. „A vevők tájékoztatást kapnak a nyitva tartásról, a termékekről és az akciókról” – mesélt a rendszerről, amely még akkor is tud rendelést felvenni, amikor az üzlet zárva van.

Tovább...
2016. április 12.www.atv.hu
Továbbfejlesztett kék halál lesz a Windows Redstone-ban

Továbbfejlesztett kék halál lesz a Windows Redstone-ban

Mindez annak lesz köszönhető, hogy a rettegett képernyőn a Windows Redstone-ban az eddig is látott hibaüzenet mellett egy QR-kód is megtalálható lesz, amit a felhasználó okostelefonjával könnyen le tud majd olvasni. Ha ezt megteszi, a készüléken egy olyan oldalra fog jutni, ahol további részleteket olvashat majd a hibával, az azt kiváltó okokkal, illetve az elhárítás lehetséges módjaival kapcsolatban.

Tovább...
2016. április 12.pcforum.hu