Helyi adók: jönnek az okos csekkek

Helyi adók: jönnek az okos csekkek

Rövidesen QR-kód is kerül az adószámlákra, melynek segítségével még egyszerűbb lesz a befizetés.
A múlt héten foglalkoztunk lapunkban a helyi adókkal, olvasóink ezzel kapcsolatban tették szóvá, milyen akadálya van annak, hogy a kiküldött csekkeken feltüntessék a QR-kódot is. Mint írták, ezt a kódot ma már minden csekket küldő szolgáltató feltünteti, mert ennek segítségével a csekk akár a fotelben ülve is befizethető egy okostelefon segítségével. Ehelyett marad az idegesítő sorban állás a postán.

Tovább...
2017. március 07.www.bama.hu
A Chrome már QR-kódot is tud olvasni

A Chrome már QR-kódot is tud olvasni

Eddig nem volt beépített QR-kód-olvasó a Chrome böngésző iPhone-okra és iPadekre letölthető alkalmazásában, most viszont az applikáció legfrissebb változata a legkényelmesebb módját kapta a beolvasásnak.

A Chrome-ot el sem kell indítani, elég csupán a mobil képernyőjének tetejéről lehúzható keresőbe kell írni, hogy „qr", és már meg is jelenik a beolvasási lehetőség. Ezután már olvashatjuk is a QR-kódot, a böngésző pedig automatikusan teszi a dolgát, és átirányít a megfelelő honlapra.

Tovább...
2017. március 02.www.kisalfold.hu
CodeTwo QR Code Desktop Reader & Generator Letöltés - SzoftHub.hu

CodeTwo QR Code Desktop Reader & Generator Letöltés - SzoftHub.hu

A CodeTwo QR Code Desktop Reader & Generator egy asztali számítógépekre tervezett QR kód olvasó, illetve készítő program. Az alábbi Free alkalmazás QR kódot több módszer szerint is be tud olvasni, vagy vágólapról, fájlok betallózásával, webkamera vagy akár képernyőmentés formájában. QR kód generálásakor azt PNG, illetve JPG formátumban tuja elmenteni. Ha napi rendszerességgel van dolgod QR kódokkal, újakat készítenél, esetleg azok tartalmát olvasnád ki, itt egy ingyenes, nagyon egyszerű lehetőségeket biztosító segédalkalmazás a CodeTwo QR Code Desktop Reader & Generator.

Tovább...
2017. február 27.szofthub.hu
Csekkmiz

Csekkmiz

Semmi gond, ha fizetni kell, fizetni kell, de közben azért az ember kicsit morog magában, hogy nem tudja otthon a mobiltelefonjával rendezni ezt a számlát, annak ellenére, hogy a posta kiváló alkalmazást fejlesztett erre a célra.

Na de hiába, ha nincs rajta a leolvasandó Qr-kód a csekken, így az okostelefon ebből a szempontból annyit ér, mint a buta, azaz semmit. Megfigyeltem, hogy pont az állami, önkormányzati hivatalok felejtkeznek el a Qr-kód elhelyezéséről a sárga csekkeken, pedig – elvileg – ennek ma már semmi akadálya.

Tovább...
2017. február 24.www.beol.hu
Okostelefon válthatja a bankkártyát

Okostelefon válthatja a bankkártyát

Szakértők szerint a mobil-ATM-es tranzakciók általában picivel gyorsabbak, mint a hagyományosan végrehajtottak, több esetben azonban jelentős a sebességbeli különbség. A Wintrust szövetkezeti bank rendszere lehetővé teszi, hogy az ügyfél a telefonján előre beállítsa a kivétet, az ATM-nél pedig csak egy QR-kód beolvasására van szükség, s máris pénzhez lehet jutni. Ezzel a módszerrel átlagosan tíz másodpercre csökkenthető a tranzakciós idő a korábbi 45-ről.

Tovább...
2017. február 19.gondola.hu
Karády Katalin emlékestek Csíkszeredában és Sepsiszentgyörgyön

Karády Katalin emlékestek Csíkszeredában és Sepsiszentgyörgyön

Nem kezdtünk újabb oknyomozásba s elméleti fejtegetésbe – ehelyett a rendelkezésre álló ismeretanyagot összegeztük. A gazdagon illusztrált kiadvány különlegessége, hogy QR-kód segítségével a díva máig kiadatlan felvételeit is letöltheti az olvasó” -írja a Szépmíves Könyvsorozatban megjelent kötet ajánlójaként szerkesztője Péter Zsolt. Az eddig megjelent könyvkritikák egybehangzóan állítják: a kötet célja bevallottan nem kevesebb, mint hogy végre méltó helyére kerüljön a színésznő a magyar szellemi örökségben, a fellelhető ismeretanyag összegzésével.

Tovább...
2017. február 15.www.maszol.ro
A kínai mobilfizetési piac 50-szerese az amerikainak

A kínai mobilfizetési piac 50-szerese az amerikainak

A kínai piacon az Alibaba kapcsolt vállalkozása, az Ant Financial (Alipay) és a WeChat appján keresztül fizetnek a legtöbbet mobillal. Kínában a bankkártyapiac jóval kevésbé fejlett, mint Amerikában vagy Európában, viszont a mobilnet és a mobilpenetráció hasonlóan fejlett. Emiatt terjednek őrült sebességgel a finetch megoldások és ezért olyan népszerű az e-kereskedelemben a mobilfizetés és a mobiltárcák is. Ugyanakkor az egymás közötti fizetések is népszerűek Kínában, a mobilos P2P fizetések a tranzakciók számának 60 százalékát tették ki. A fizikai kereskedőknél is terjed a mobilfizetés, a boltokban egyre többen QR-kód mobilos beolvasásával fizetnek a kínaiak.

Tovább...
2017. február 14.www.portfolio.hu
Homokban születtek a vonalak, melyek megváltoztatták a világot

Homokban születtek a vonalak, melyek megváltoztatták a világot

Mára a vonalkódok új generációi, a 2D-s kódok is elterjedtek, amelyek közül valószínűleg a QR-kódokkal már mindannyian találkoztunk. A négyszögletes formájú kódok a mindennapjainkhoz tartoznak, sőt az sem kizárt, hogy a QR-kódok idővel át is veszik a csíkos téglalapok helyét. Azok ugyanis jóval több karaktert, vagyis számot tudnak tárolni, így adatkapacitásuk jóval nagyobb. Az európai gyártmánykód (EAN), amely gyakorlatilag az amerikai UPC kibővítése, például a kiskereskedelemben legelterjedtebb változatában 13 számot tartalmaz, innen is a neve: EAN-13.

Tovább...
2017. február 09.www.nlcafe.hu
Mobilos jeltolmácsot vezet be a Lloyds

Mobilos jeltolmácsot vezet be a Lloyds

Mivel hasznosnak bizonyult, ügyfelek egy nagyobb csoportjával folytatódik a teszt, ha pedig ez is sikeres lesz, A Signly olyan, mint bármelyik QR-kód leolvasós, kibővített valóság (AR) alkalmazás. Ha a kód felé tartják, megjelenik egy előre felvett videó, amin egy ember jelnyelven mond el dolgokat. A fenti példavideóban főleg múzeumi környezetben lehet látni az appot, de banki iratokat is fel lehetne vele olvastatni. A tesztben a Singlyt kinyomtatott és online megtalálható szövegekkel is fogják tesztelni.

Tovább...
2017. január 30.fintechradar.hu
Elkészült a szombathelyi városmakett

Elkészült a szombathelyi városmakett

A makett egy gránitlapon helyezkedik el, amelyet 60 cm magas, 120 cm átmérőjű gránittal burkolt gyűrű tart. Az alkotás a modern technológiát is felhasználja: a QR-kód olvasó alkalmazás a városról információkat, érdekességeket tartalmazó honlapra irányít bennünket.

Tovább...
2016. december 31.www.alon.hu