Terjed a futároknál a bankkártyás fizetés | 24.hu

Terjed a futároknál a bankkártyás fizetés | 24.hu

Az új szolgáltatás pedig további fejlesztéseket is generál. Ilyen a Trans-o-flex esetében a QR-kódos fizetés. „A futárok okostelefonjuk segítségével olvassák le a QR kódot a kézbesítési dokumentumról, ez a kód pedig tartalmazza az összes olyan adatot, amely a kártyás fizetéshez szükséges így kiküszöbölve a fizetés során felmerülő hibákat (rossz összeg, stb.). Az adatok beolvasását követően pedig az mPOS (mobil POS) terminálon történik a fizetés, a bizonylatot pedig a címzett emailben kapja meg.

Tovább...
2016. december 21.24.hu
Körömmatricát kapnak a demensek egy japán városban

Körömmatricát kapnak a demensek egy japán városban

A japán város érintettjei egy 1 négyzetcentiméteres matricát kaphatnak valamelyik kezük vagy lábuk körmére. A matricán egy QR-kód van, melyet leolvasva telefonszámot és személyi igazolványszámot nyerhetnek ki az illetékesek. A város vezetői azt remélik, hogy így az esetlegesen elvesző, magukról már csak keveset tudó időseket könnyebb lesz beazonosítani.Japánban gyorsan öregszik a társadalom, mert egyre magasabb a várható élettartam, és nagyon alacsony a születések száma. Ugyanebben a városban a rendőrség kijelölt egy éttermet, ahol ingyen tésztázhatnak azok a 75 évnél idősebbek, akik leadják a jogosítványukat.

Tovább...
2016. december 11.444.hu
Vonattal jársz? Változik a jegykiadás, erre figyelj!

Vonattal jársz? Változik a jegykiadás, erre figyelj!

A MÁV még 2008-ben vezette be az internetes jegyvásárlási rendszert, ezt egészítették ki 2012 májusában a mobilfizetési lehetőséggel, idén novembertől pedig már kinyomtatás nélkül, a telefonon bemutatott QR kód segítségével is igazolhattuk a jegyünket. Az elmúlt egy évben havonta 2500-3500 felhasználó vásárolt mobilegyenleg segítségével vonatjegyet, a változásokról a mobiltársaságok SMS-ben értékesítik azokat, akik az elmúlt 3 hónapban ilyen módon váltottak jegyet.

Tovább...
2016. december 09.privatbankar.hu
Változik a menetrend

Változik a menetrend

2016. december 11-től Somogy megyében a megállóhelyi utastájékoztató táblákon szereplő papírokon a bal felső sarokban QR kód kerül feltüntetésre, amely az utasok számára valós idejű utas-tájékoztatást biztosít az adott megállóhelyre vonatkozóan az autóbuszjáratok menetrendjéről.

Tovább...
2016. december 08.www.marcaliportal.hu
Pénztárak nélküli élelmiszerboltot nyitott az Amazon

Pénztárak nélküli élelmiszerboltot nyitott az Amazon

A "Just Walk Out Shopping" élményhez - ahogy a vállalat nevezi - csak az Amazon Go appra, illetve értelemszerűen egy megfelelő infrastruktúrával felszerelt üzletre van szükség. A vásárló a boltba lépve egy leolvasónál azonosítja magát az alkalmazásban megjelenő QR kód segítségével, ezt követően pedig el is teheti a telefont, a vásárlás során minden, a bolt polcairól levett termék automatikusan felkerül az appban követhető vásárlási listára.

Tovább...
2016. december 06.www.hwsw.hu
Megmutatjuk: feltörhetetlen jelszavunk lehet ingyen, egészen egyszerűen

Megmutatjuk: feltörhetetlen jelszavunk lehet ingyen, egészen egyszerűen

Ezt már a legtöbb népszerű webes szolgáltatás – így természetesen a Gmail, a Facebook, a Dropbox, vagy a Tumblr – is támogatja, a beállítás pedig úgy történik, hogy egy QR-kódot beolvasva nyer hitelesítést az adott szolgáltatás fiókja. (Akár az említett Google Authenticatorban.) Innét kezdve annyi teendőnk van, hogy az adott alkalmazásba lépéskor bepötyögjük a hozzá tartozó hatjegyű számsort.

Tovább...
2016. december 02.www.hirado.hu
János király visegrádi kincsei

János király visegrádi kincsei

Ezeken a történelmi vagy építészeti szempontból fontos helyeken egy QR kódot találnak, amit le kell fényképezniük. A kódok négy témakör köré csoportosulnak. Minden témakörhöz négy kód tartozik, azaz tizenhat helyszínt kell felkeresni. Miután a játékos az adott témakörben megszerezte az összes kódot, négy virtuális érmét kap, amit a játék befejeztével a múzeumban valódi, értékes és egyedi érmekre válthat” – magyarázta Juhász Gyula, a párkányi városi múzeum vezetője.

Tovább...
2016. november 30.ujszo.com
Prim hírek - Hogyan lesz biztonságosabb az életünk?

Prim hírek - Hogyan lesz biztonságosabb az életünk?

A kétlépcsős azonosítás továbbfejlesztett változata már sms-t sem igényel, mindössze egy okostelefonra, és az arra telepített hitelesítő alkalmazásra van szükségünk. E módszer használata kimondottan egyszerű: csak telepítenünk kell mobiltelefonunk webáruházából egy ingyenes applikációt (például a Google Authenticatort), majd az általunk használt szolgáltatásokban engedélyezni a kétlépcsős azonosítást. Ezt már a legtöbb népszerű webes szolgáltatás – így természetesen a Gmail, a Facebook, a Dropbox, vagy éppen a Tumblr – is támogatja, a beállítás pedig úgy történik, hogy egy QR-kódot beolvasva az adott szolgáltatás fiókja hitelesítést nyer a példánkban is szereplő Google Authenticatorban.

Tovább...
2016. november 29.hirek.prim.hu
Fontos változás jön több Tescóban

Fontos változás jön több Tescóban

A vásárlók az áruházak bejáratainál, a falon találják a Clubcard kártyával és anélkül is használható, érintőképernyős Scan&Shop szkennert, amelyet magukkal vihetnek bevásárlásuk során. A Scan&Shop applikáció mobiltelefonra is letölthető, és azokban az áruházakban, amelyekben működik a szolgáltatás, a vásárlók a bejáratoknál található QR-kód beolvasása után saját okostelefonjaikkal helyettesíthetik a szkennert - olvasható a társaság közleményében.

Tovább...
2016. november 16.www.napi.hu
QR kód a falfreskón

QR kód a falfreskón

Csak egy okostelefont kell a tábla elé tartani, megvárni, amíg a készülék egy erre szolgáló alkalmazás segítségével felismeri a QR kódot, és máris olvasható magyarul, valamint további három nyelven a Vaosz-udvarbeli óriási Millenniumi falfreskó története. A Szombathelyi Szépítő Egyesület újabb információs táblát helyezett ki a belvárosban, amelyet egy sajtótájékoztatón mutattak be.

Tovább...
2016. november 15.szombathelyi7.hu