Egy gombnyomással fordítanak a Xerox új multifunkciós berendezései

Egy gombnyomással fordítanak a Xerox új multifunkciós berendezései

Mobilabb és hatékonyabb munkavégzést szolgálják az i-sorozatú MFP-k esetében a @PrintByXerox, illetve a QR Code applikációk. Előbbi egy ingyenes, mobil, felhő-alapú nyomtatási megoldás, amellyel a munkavállalók biztonságosan nyomtathatnak a multifunkciós berendezésen bármilyen mobilról, vagy hálózatba kötött eszközről mindössze egy email cím megadásával, IT támogatás igénybe vétele nélkül. A QR Code App. pedig ahhoz nyújt támogatást, hogy a felhasználók egy QR-kód segítségével könnyedén összekapcsolhassák a nyomtatás, vagy szkennelés idejére az okostelefonjukat, illetve a tabletjüket a ConnectKey technológiával rendelkező multifunkciós berendezéssel.

Tovább...
2016. április 02.hirek.prim.hu

Nagyon nehézkessé vált a jegyellenőrzés a MÁV-nál

A QR-kódot, illetve vonalkódot kellene leolvasniuk az új berendezéseknek, azonban az RTL híradójában megszólalók szerint ez korántsem egyszerű feladat: van, hogy tíz percbe is beletelik, mire hajlandó lehívni az adatokat a rendszer; állítólag azért, mert nincsen térerő. Ez főleg olyankor problematikus, amikor sok utas van, vagy ha az ember időközben szeretne leszállni a vonatról.

Tovább...
2016. április 01.mno.hu

CeBIT 2016: kiállítás a dolgok internetén

Az egyik alkalmazásban a különböző hozzávalókból egy mobilapplikációban egyénileg kikeverhető gyümölcsturmixot az italautomatánál egy QR-kód segítségével lehetett begyűjteni a német cég standján. Az SAP Hybris Commerce legújabb, Edge kiadásának B2C csomagjával Finnország egyik legnagyobb távközlési vállalata, a DNA Oy korai felhasználóként éves összevetésben 65 százalékkal növelte online eladásait a lakosság körében. Most arra készül, hogy a megoldás B2B opciójának bevezetésével hasonló élményt adjon vállalati ügyfeleinek is.

Tovább...
2016. április 01.computerworld.hu
A stadionban a székünkhöz rendelhetjük az italt

A stadionban a székünkhöz rendelhetjük az italt

A rajongók az ülésükön taláható QR-kód beolvasásával adják meg a kiválaszott étel és ital kiszállítási helyét, így nincs szükség sorbanállásra, és nem marad le senki a meccsről - ezáltal javul a szurkolói élmény. Mindez a 2015 februárjában bejelentett kiscellás szolgáltatásnak köszönhető, amelynek keretében az Ericsson szolgáltatói színvonalú Wi-Fi hálózatot telepített és üzemeltet a Legia Varsó stadionjában.

Tovább...
2016. március 05.sg.hu
Elindult a Veletech elővételes jegyértékesítés

Elindult a Veletech elővételes jegyértékesítés

Ezen egy QR-kód van, amit simán lecsippantunk a bejáratnál, adjuk a karszalagot és már bent is van a kedves látogató. Másrészt a Prohardver lapcsalád Prémium Tagjai kedvezményes áron vásárolhatnak belépőt, ezt pedig online tehetik meg oldalainkon keresztül, hiszen ez a lehetőség csak akkor él, ha a kedvezményre jogosult belép felhasználói azonosítóival, így a rendszer automatikusan a csökkentett árú jegyet kínálja fel neki.

Tovább...
2016. március 02.mobilarena.hu
Az OSRAM harcba száll a hamis xenonlámpákkal

Az OSRAM harcba száll a hamis xenonlámpákkal

A Trust program honlapján a vásárlók a biztonsági címkén található hét számjegyből álló kódot az ellenőrző sávban megadhatják, vagy a csomagoláson feltüntetett QR-kódot egyszerűen beolvashatják a közvetlenül kapcsolódva az online ellenőrző eszköz felé. Ezt követően az ellenőrzés gombra kattintva megjelennek a kódhoz tartozó lámpa adatai.

Tovább...
2016. február 10.formula.hu
Bitcoinnal fizethet a magyar taxiban

Bitcoinnal fizethet a magyar taxiban

Ha a vásárlónak van bitcoinja, és a mobiltelefonján rendelkezik bitcoin tárcával, akkor bármilyen szolgáltatás igénybevételekor, például a taxiban a célállomáshoz megérkezve, az elfogadóhely saját, egyedi azonosítóként funkcionáló QR-kódjának beolvasása után megadhatja saját bitcoin-tárcájában a fizetni kívánt összeget.

Tovább...
2016. február 10.www.napi.hu
Az autónk válik az idegenvezetőnkké?

Az autónk válik az idegenvezetőnkké?

Hangos idegenvezetési opcióval bővíti navigációs szoftverét az NNG. Az új funkció lényege, hogy a megtervezett út környezetében található nevezetességekről, érdekes helyekről audió narráció érhető el, a sofőr tempójához, preferenciáihoz igazítva. Ez online szolgáltatásokkal is összekapcsolható, így az interneten keresztül akár rögtön belépőjegy is váltható az útba eső múzeumokba, de QR kód lehúzásával kedvezményes helyi ajánlatokat is megvásárolhatnak az utasok – mindezt az autó fejegységén keresztül.

Tovább...
2016. február 02.hirek.prim.hu
A Magyar Posta egyre modernebb: QR-kód, Posta Hűségkártya, iCsekk alkalmazás!

A Magyar Posta egyre modernebb: QR-kód, Posta Hűségkártya, iCsekk alkalmazás!

A csekk megújítása és az elektronikus fizetési csatornák terjesztése érdekében 2015 év elején a posta kötelezővé tette a csekkeken QR-kód feltüntetését. A csekk QR-kód beolvasásával a Magyar Posta Mobil Applikációján keresztül 2015-ben 370 ezer csekket fizettek be az ügyfelek 3,5 milliárd forint értékben. Az ilyen befizetések többsége munkaidőn kívül és munkaszüneti napokon történt.

Tovább...
2016. január 18.24.hu
Átadták az első e-személyit

Átadták az első e-személyit

Az okmányt 16 biztonsági elemmel védik, a többi között Braille-írással, transzparens hologrammal, biztonsági alnyomattal, változó lézerképpel, lézergravírozott okmányszámmal, metallizált hologrammal, optikailag változó tulajdonságú ábrával és kétdimenziós vonalkóddal (QR-kóddal).

Tovább...
2016. január 13.mno.hu