Különös dolog jelent meg Zámbó Jimmy sírján!

Különös dolog jelent meg Zámbó Jimmy sírján!

A sírra ugyanis egy QR-kódos képet tettek, ami egy emlékoldalra vezet, amelyen többek között virtuálisan gyertyát gyújthatnak a király tisztelői, de akár egy virágot vagy követ is elhelyezhetnek a virtuális sírra. Sosem vidám dolog elmenni egy temetőbe, természetesen én is valaki sírjánál tettem tiszteletem, de bevallom, amikor kifelé jövet megláttam a QR-kódot Jimmy sírján, mosolyogni kezdtem. Ez tényleg valami egészen elképesztő dolog – jelentette ki szemfüles olvasónk.

Tovább...
2016. augusztus 13.www.blikk.hu
Informatív táblák Sopron belvárosában

Informatív táblák Sopron belvárosában

Az esztétikus táblákon az utcanévadójának neve és négynyelvű rövid bemutatása szerepel illetve egy QR-kód, ami leolvasva okostelefonnal vagy táblagéppel bővebb információt nyújt Liszt Ferencről illetve Bünker Jánosról. Ez tényleg egy szép és hasznos kezdeményezés, remélhetőleg akadnak majd támogatók akik a kezdeményezés mellé állnak és ezáltal sokkal több ilyennel találkozhatunk majd.   cyberpress.

Tovább...
2016. augusztus 10.cyberpress.hu

Szereti a sört? Tudja, mi van benne?

A címkén minden összetevőt feltüntetnek, vagy egy összetevőlista illetve egy okostelefonos QR-kód segítségével, vagy egy honlapon. A sörcímkéken vagy a csomagoláson jól láthatóan fel lesz tüntetve a lejárati dátum és gyártási dátum is. Az egyesület kezdeményezését az összes jelentős sörgyártó elfogadta, köztük a következő vállalatok: az Anheuser-Busch, a MillerCoors, a Heineken USA, a Constellation Brands Beer Division, a North American Breweries és a Craft Brew Alliance.

Tovább...
2016. július 29.www.vital.hu
Idén jubilál a fesztivál - Húsz éve töretlenül rendezik a kézilabda ünnepet

Idén jubilál a fesztivál - Húsz éve töretlenül rendezik a kézilabda ünnepet

Minden résztvevő kapni fog egy plasztikkártyát, ami személyre szabott lesz, azaz a regisztrálást követően mindenki egyedi QR-kód azonosítót kap majd. Az applikáció beolvasásával a játékos vagy edző az ő programját, mérkőzéseit látja, tudja mikor hova kell mennie - ezt már Süle Dániel szervező tette hozzá. A szervezők sok érdekes programmal is készülnek, így kihangsúlyozva a rendezvény fesztivál jellegét, amely nemcsak a kézilabdáról szól, de fontos a kultúrák találkozása és a barátság is.

Tovább...
2016. július 26.veol.hu
Kimagasló innovációs teljesítményéért díjazta a Buyers Lab a Xerox-ot

Kimagasló innovációs teljesítményéért díjazta a Buyers Lab a Xerox-ot

A ConnectKey platformot legutóbb idén bővítették új fejlesztésekkel, aminek részeként például ellátták egy olyan alkalmazással, amely támogatja a mobil eszközökről való nyomtatást QR –kód, vagy e-mail küldésen keresztül.

Tovább...
2016. július 20.hirek.prim.hu

Rejtélyes weboldalra vezet Mr. Robot jegyzete

Újabb easter eggre bukkant egy néző a Mr. Robot legújabb epizódjában, ezúttal egy QR-kódban bújt meg a meglepetés.

Szerdán adták le a Mr. Robot második évadának nyitóepizódját, amiben érdekes dologra bukkant a Fusion újságírója. Ebben a részben Elliot egy jegyzetfüzetbe firkál, miközben egy teljesen véletlenszerűnek tűnő QR-kódot is lapra vet. Dodai Stewart figyelt fel a rajzra, amit aztán kíváncsiságból beszkennelt.

Tovább...
2016. július 15.www.origo.hu
Srácok, ti nem jöttök be a Voltra? Nem, szívesebben rohadunk a beléptetőknél!

Srácok, ti nem jöttök be a Voltra? Nem, szívesebben rohadunk a beléptetőknél!

A fesztivál szervezői éjszaka a Facebook oldalon bocsánatot is kértek. Azt írják, hogy az új beléptető rendszer, és persze a hatalmas érdeklődés miatt alakult úgy, hogy rekordméretű tömeg állt össze. Ami egyébként azért meglepő, mert új beléptető rendszer egyáltalán nem tűnik rossznak, a jegybe bele van fűzve egy QR-kód is, amit fontosabb helyeken lecsippantanak, ahogy a közértben a tejet, meg az előre csomagolt sajtot, és mehet is mindenki a dolgára.

Tovább...
2016. június 29.bummm.hu
Gyorsabb, egyszerűbb számlakiegyenlítés az iCsekk alkalmazással

Gyorsabb, egyszerűbb számlakiegyenlítés az iCsekk alkalmazással

A DMRV Zrt. bevezeti a QR-kóddal történő fizetési lehetőséget is, hogy megkönnyítse az ügyfelek dolgát a számlák kiegyenlítésében. A QR-kód (Quick Response) a mobilfizetés olyan formája, mellyel az ügyfél a számlalevélen szereplő, a tranzakció adatait tartalmazó QR-kódot okostelefonjának kamerájával beolvasva egyenlíti ki a számla összegét. Az első vásárlásnál regisztráció szükséges, de ez is pár lépésben, néhány perc alatt elvégezhető. A második vagy sokadik tranzakciónál pedig már csak be kell jelentkezni, így a vásárló akár 5 másodperc alatt elintézheti a fizetést. A módszer képernyőméret- és platformfüggetlen, tehát minden, a QR-kódot értelmezni képes okostelefonról elérhető.

Tovább...
2016. június 23.hirek.prim.hu
Vásárlói QR-kód rendszer munkatársakat és elfogadóhelyeket keres

Vásárlói QR-kód rendszer munkatársakat és elfogadóhelyeket keres

Ők már kihasználják a Go! Store vásárlói QR-kód rendszer előnyeit. Ha van vállalkozásod és szeretnéd növelni a vásárlóid számát és a bevételeidet, akkor az alábbi oldalon a “Kereskedői előnyök”-re kattintva találsz további információt: Ha nincs vállalkozásod, akkor is várjuk jelentkezésedet, hiszen Független Képviselő munkatársként és vásárlóként is élhetsz a lehetőséggel. 

Tovább...
2016. június 18.hirdetes-expressz.hu
Lopás ellen is védenek az árukövető rendszerek

Lopás ellen is védenek az árukövető rendszerek

A termékazonosítás területén a legfrissebb technológiának a QR-kód (Quick Response) számít, am lényegében egy kétdimenziós vonalkód. Előnye, hogy bármilyen irányból olvasható, nem kell törődni a helyes tájolással. Jóval több adatot tud tárolni, mint a vonalkód: számokból 7089, betűkből és számokból együttesen 4296 karaktert képes tárolni.

Tovább...
2016. június 14.bitport.hu