Szerelemkártya segít ismerkedni! | Lokál

Szerelemkártya segít ismerkedni! | Lokál

A kreatív fiatalember úgy tervezte meg a kártyákat, hogy azoknak a hátulján elhelyezett egy egyedi azonosítót. A kártya átadását követően az ott található QR-kód vagy URL segítségével könnyedén elérhető a kártyát adó fél profilja, így könnyű kapcsolatba lépni vele. Három kategória közül lehet választani, hogy a személyiséghez, illetve az adott helyzethez legjobban passzoló kártyával lehessen kapcsolatot teremteni. Ezek a kalandvágyók, dicsérők és az eredetiek. Amikor arról kérdezzük Vilmost, hogy miként jött az ötlet, elmosolyodik.

Tovább...
2017. július 17.www.lokal.hu
Így akarja megkönnyíteni a Posta a sárga csekkek befizetését - Csak egy okostelefon kell hozzá

Így akarja megkönnyíteni a Posta a sárga csekkek befizetését - Csak egy okostelefon kell hozzá

A QR-kódot már 2015 óta bevezették, ám 2018-ig csak azokon a csekkeken kell feltüntetni, amelyek teljes megszemélyesítésű sárga, illetve fehér csekkek. Jövőre azonban már a nem teljesen megszemélyesítettekre is rá kell tenni.

A sorbaállás nélküli, egyszerű befizetéshez mindössze le kell tölteni ezt az alkalmazást, beolvasni a kódot, és az online fizetésre alkalmas bankkártyával máris lehet utalni az összeget, ami maximum 290 ezer forintot érhet el.

A QR-kód  kötelezővé tétele leginkább a kisebb cégeket érinti újdonságként, ugyanis a nagyobb cégek már korábban is rátették az összes csekkükre.

Tovább...
2017. július 15.www.blikk.hu
Kódot kapnak a magyar élelmiszerek

Kódot kapnak a magyar élelmiszerek

Bővítik és fejlesztik az ellenőrzéseket, valamint védjegyek elterjesztését - sorolta. Példaként említette az
S-QR kód bevezetését a csomagolásokon, melyek a vásárlóknak segítenek a tájékozódásban, valamint az iskolai oktatásban is szerepet kap az élelmiszerek megismerése.

Fazekas Sándor tájékoztatása szerint a 2019-ig tartó kampány forrásigénye kétmilliárd forint, néhány hónap múlva pedig már az eredmények is láthatóak lesznek.

Tovább...
2017. július 15.www.origo.hu
Új kötelesség jön a sárga csekknél jövőre - pofon a készpénznek?

Új kötelesség jön a sárga csekknél jövőre - pofon a készpénznek?

Jövőre már a nem teljes kitöltöttségű postai csekkeken is kötelező tartalmi elem lesz a QR-kód, amelyet ezidáig csak a teljesen kitöltött bizonylatoknál kellett alkalmaznia a szolgáltatóknak. A lépés tovább ösztönözheti az állami cég ügyfeleit az online fizetésre.

Tovább...
2017. július 15.www.napi.hu
Így néz ki az eladó nélküli bolt Kínában

Így néz ki az eladó nélküli bolt Kínában

Újranyitott Sanghajban az a kisközért, amelyben eladók nélkül lehet vásárolni. A módszer rendkívül egyszerű: a vevő regisztrálja magát a cég honlapján, majd a boltba csak egy QR-kód leolvasásával tud belépni. Ott, miután összeszedte a neki kellő termékeket a mobiljával, vagy bankkártyájával tud fizetni - írja az ecns.cn. 

Tovább...
2017. július 14.www.napi.hu
Már online bérlettel is lehet utazni a BKK járatain

Már online bérlettel is lehet utazni a BKK járatain

Az ellenőrzés online rendszerben történik, vagyis az internetes felületen megjelenő QR kód, illetve az igazolványok beolvasásakor az ellenőrök azonnali visszajelzést kapnak arról, hogy az adott ügyfél rendelkezik-e érvényes utazási jogosultsággal.

Azokon az autóbuszjáratokon, ahol elsőajtós felszállási rend van érvényben, illetve a metróbejáratoknál és a hajójáratokon

Tovább...
2017. július 13.www.origo.hu

Fehérvári Hírek - "20 000 lépés Velencén" QR-kóddal

Velencei Helytörténeti Egyesület - a Velencei Értéktár Bizottság ötlete alapján - elkészítette a város "20 000 lépés Velencén" című Turisztikai tanösvény leírását. A kód egyszerűen kezelhető az okostelefonokon, QR-kód leolvasóval: csak egy kattintás a mellékelt kódra, máris megjelenik a fotó és a leírás.

Tovább...
2017. július 13.www.fehervarihirek.hu

Majdnem belebukott az esernyőkölcsönző szolgáltatásba egy kínai startup

A szolgáltatás egyébiránt érdekesen működik, hiszen egy külön okostelefonos applikációval kell beolvastatni az esernyő QR kódját, amivel feloldhatjuk annak zárszerkezetét, és így használhatjuk a kis kiegészítőt egy nagyjából 700 forintos alapdíj, illetve óránként 50 forintos használati díj mellett. Hogy a fizetés miként történik, és miért nem lehet a visszavitelig kiterjeszteni a fizetési időszakot, azt nem tudtuk meg, ellenben bizonyára olcsóbb megoldás lenne, mint új, GPS-szel felszerelt esernyőket gyártani.

Tovább...
2017. július 12.androgeek.hu
Digitális bérletet vezet be jövő héten a BKK

Digitális bérletet vezet be jövő héten a BKK

Egy további képernyőn jeleníthetők meg az adott jegyhez vagy bérlethez kapcsolódó részletes adatok: QR-kód; az utas regisztrált okmányán szereplő neve és az okmány típusa, száma; a jegy vagy bérlet rövidítése, sorszáma, érvényességi idejének kezdete és vége, továbbá a vásárlásának időpontja; a képernyőkép alján egy mozgó, színes jármű, továbbá az éppen aktuális időpont. Az ellenőröknek az első képernyőképet kell nézniük: zöld-e a háttér, mozog-e a grafikus jármű, a saját igazolványhoz tartozik-e a bérlet.

Tovább...
2017. július 06.index.hu
A QR kód megváltoztatja a kínaiak életét

A QR kód megváltoztatja a kínaiak életét

Lehet nem tudtad, de a QR kódot először 1994-ben fejlesztette ki a Toyota egyik leányvállalata. Azóta volt, hogy temették (többek között az NFC megjelenése miatt), aztán megint felkapták 2012 tájékán. Keleten sokat használják, itthon valahogy sosem jött igazán divatba… Nézzük meg, hogyan alkalmazzák!

Tovább...
2017. július 04.www.minner.hu