QR-kód: a jövő fizetési megoldása?

QR-kód: a jövő fizetési megoldása?

Egyszerűsíti a vásárlást a QR-kódos fizetés, állítják a szakértők. Becslések szerint Magyarországon 2013 végéig a QR-kóddal fizetni képes vásárlók száma elérheti a kritikus határt, amikor a hazai kereskedők jelentős részének üzletileg is megtérülő befektetést jelenthet a QR-kódok kihelyezése, a QR-kódos fizetés megvalósítása. A siker egyik tényezője az okostelefonok terjedése, a másik az elfogadóhálózat bővülése. Kérdés, hogy hány hazai kereskedő és szolgáltató fog szerződést kötni az új technológiára.

Tovább...
2012. július 19.www.piacesprofit.hu
Taxit és ételt is lehet már fizetni mobilkóddal

Taxit és ételt is lehet már fizetni mobilkóddal

A Rádió Tele 5 Taxi autóiban és a G’Roby online ábécé katalógusából is lehet már QR-kódok lefotózásával egyszerűen fizetni. A megoldást már használó Magyar Telekom tapasztalatai szerint a négyetbe rendezett pöttyökkel dolgozó mobilkód a hagyományos papírszámlát preferálók mindennapjait is megkönnyíti.

Tovább...
2012. július 18.www.origo.hu
A G`Roby elindította a QR-kódos bevásárlást

A G`Roby elindította a QR-kódos bevásárlást

Megerősítette a G’Roby a Pénzcentrum.hu korábbi értesülését: az élelmiszerlánc az első, amely Magyarországon bevezeti a QR-kódos vásárlási technikát. Az online boltként működő plakátokkal már több helyen találkozhatnak a budapestiek, most mutatjuk azt is, hogy működik a rendszer.

Tovább...
2012. június 18.www.elelmiszer.hu
A Sixt QR-kódos technológiával gyorsítja az autókölcsönzést

A Sixt QR-kódos technológiával gyorsítja az autókölcsönzést

Az élvonalbeli szolgáltatással már csak néhány mozdulat szükséges az autókölcsönzéséhez. Legyen Öné az álomautója pár másodperc alatt! A Sixt-nél, Európa első számú autókölcsönzőjénél, mindez elérhető egy mobil-alkalmazás és az úgynevezett QR-kód segítségével. Az innovatív kétdimenziós vonalkódos technológia néhány kézmozdulatra rövidíti le a pulthoz kötött kölcsönzési folyamatot, a papírmunka helyett alkalmazott - kódolvasóra bízott - információcsere minimálisra csökkenti az irodákban történő sorban állást. Az új szolgáltatás több mint 70 állomáson lesz elérhető.

Tovább...
2012. június 06.www.bevezetem.hu
A Mindshare QR kódokat vet be a mobiltelefonos kutatásban

A Mindshare QR kódokat vet be a mobiltelefonos kutatásban

Az amerikai székhelyű Mindshare Technologies úgynevezett QR (quick response = gyors válasz) kódok alkalmazásával bővítette módszereit, annak érdekében, hogy a fogyasztók azonnali visszajelzést adhassanak a mobiltelefonon kitöltött kérdőívekkel okostelefonjaik és egyéb mobil eszközeik segítségével.

Tovább...
2012. június 04.piackutatas.blog.hu

A Dunlop QR kód használatával növeli az új európai gumiabroncs-címkék információellátottságát

A QR kódok segítségével a fogyasztók 50-nél is több kritérium alapján alkothatnak majd képet az adott abroncs jellemzőiről. A Dunlop, a magas- és rendkívül magas teljesítményű abroncsok terén a világ egyik vezető gyártója bejelentette, hogy az újonnan eladott abroncsok esetében idén novembertől kötelező új európai abroncscímkékre QR kódokat fog rányomtatni. Az új európai abroncscímke 3 fontos abroncstulajdonságról fogja tájékoztatni a vásárlókat: üzemanyag-hatékonyság, nedves tapadási teljesítmény és külső gördülési zaj.

Tovább...
2012. május 31.www.bevezetem.hu
Hogyan védekezhetünk a veszélyes QR kódok ellen?

Hogyan védekezhetünk a veszélyes QR kódok ellen?

Egyre több helyen lehet találkozni a főleg mobil eszközökkel leolvasható QR kódokkal, amelyek kényelmesen elvezetnek egy weboldalra, földrajzi koordinátákat adnak meg, vagy éppen egy telefonszámot töltenek át. A kódábrát általában gyanútlanul leolvassuk, pedig ma már az sem ritkaság, hogy rossz szándékkal tesznek ki nyilvános helyekre QR kódokat.

Tovább...
2012. május 31.hvg.hu
Öt dolog, amit tudnod kell a QR kódokról

Öt dolog, amit tudnod kell a QR kódokról

A QR (quick response) kódok népszerűsége viharos gyorsasággal nő, a végtelen számú lehetőség, melyet magában hordoz, mindenki számára nyilvánvaló. Ismerjük a QR kódokat hirdetőtáblákról, csomagolásokból, tv-reklámokból, buszmegállókból, az üzleti életből stb. csakúgy, mint a piackutatás világából. (Tudtad, hogy már a tetoválások és a sírkövek feliratai esetében is használják őket?)

Tovább...
2012. május 14.piackutatas.blog.hu
QRnyék - Az árnyék QR-kód

QRnyék - Az árnyék QR-kód

Íme egy borzalmasan ötletes koreai alkalmazása a QR-kódnak. Az eMart nevezetű szupermarket felismerve, hogy a déli órákban borzalmasan kevesen vásárolnak Náluk, megalkotta a QR-kódoknak eddig még nem ismert verzióját, a QR-kód és a napóra ötvözetét, az árnyék QR-kódot, melyet üzletei előtt elhelyezett. Ez pedig nem másra képes, mint 12 és du. 1 közöt beolvasva speciális kedvezményeket biztosít a vásárlóknak. Ezt nevezik "Sunny Sale"-nek!

Tovább...
2012. május 02.thinkdigital.blog.hu
QR-kód: tudd meg gyorsan!

QR-kód: tudd meg gyorsan!

Bár lehetőségei szinte korlátlanok, a QR-kódot eddig főként a reklám- és médiaipar fedezte fel magának. A nagy áttörés még várat magára, játéknak viszont addig is kiváló.

Tovább...
2012. április 23.nol.hu