ÉV ELEJI QR-KÓD FELMÉRÉS

ÉV ELEJI QR-KÓD FELMÉRÉS

Nem túl gyakori hogy reprezentatív, átfogó felmérés készül az európai felhasználók és a QR-kódok viszonyáról, ezért még ha a végeredményben semmi meglepő nincs is, érdemes elidőzni rajta egy kicsit. A Pitney Bowes statisztikai alapanyaga a teljes népesség volt (az ismertséget illető kérdésben), és a két technológiailag legpotentáltabb térséget, Európát és az Egyesült Államokat vizsgálta, összesen 5000 fő megkérdezésével. Első pillantásra a számok hozzák az elvárásokat, amiket részben az okostelefonok terjedéséből és a korábbi statisztikákból szűrhettünk le.

Tovább...
2013. március 19.layer11.blog.hu
QR-kód és NFC a plázákban

QR-kód és NFC a plázákban

Már Magyarországon is felbukkantak az un. smart screen-ek, a plázák elengedhetetlen kellékei, de az USA-ban már komoly verseny és innováció zajlik ezen a piacon. Ezeken az "okos" kijelzőkön jellemzően térképek, interaktív- és videóreklámok, gyermekjátékok futnak, az érintőkijelzős vezérlést pedig akár egy hat éves is el tudja sajátítani egy egész perc alatt. Most még ennél is egyszerűbb lesz használni ezeket a smart screen-eket, ugyanis az Adspacenetworks úgy döntött, NFC technológiával látja el a kijelzőket

Tovább...
2013. március 14.layer11.blog.hu
Királyok Városa - mobiltelefonos városnézés Székesfehérváron

Királyok Városa - mobiltelefonos városnézés Székesfehérváron

A 2013-as Szent István Emlékév keretén belül 38 fehérvári műemlék mellé kerültek QR kódok, amik megteremtik a mobiltelefonos városnézés lehetőségét. Minden egyes kód a www.kiralyokvarosa.eu oldal adott menüjének mobiltelefonos verziójára viszi a látogatót, ahol egy-egy műemlékről részletes információval látják el a felhasználót. Az Utazás Kiállításon is bemutatkozott rendszert szerdán délelőtt mutatták be a Nemzeti Emlékhelyen. 

Tovább...
2013. március 13.www.szekesfehervar.hu
Egyedi QR kódos ékszer, mint marketing eszköz

Egyedi QR kódos ékszer, mint marketing eszköz

A rendezvények állandó kísérője a reklámajándék. Te kaptál már QR kódos ékszert repi ajándékként? Legyél az elsők között, és lepd meg partnereidet valóban egyedi ajándékkal! Az unalmas logózott toll és bögre helyett adj nekik QR kóddal ellátott ékszert vagy kiegészítőt. Olyat, amit nap, mint nap használnak. Hagyj nyomot a vevőidben, és tedd mindennapjaik részévé az üzeneted!

Tovább...
2013. március 08.blog.qrjewel.hu
Wagner, Verdi: hangos bélyeg

Wagner, Verdi: hangos bélyeg

Richard Wagner és Giuseppe Verdi születésének 200. évfordulója tiszteletére „hangos” bélyeget hoz forgalomba a Magyar Posta. A kibocsátás attól különleges, hogy magyar postabélyegen most első alkalommal jelenik meg úgynevezett QR-kód. Okostelefon és internet segítségével a Magyar Állami Operaház honlapján található hangzó és olvasható bicentenáriumi információkat érhetik el az érdeklődők.

Tovább...
2013. március 07.www.kisalfold.hu
QR kód itthonra

QR kód itthonra

Nem olyan régen írtam a QR kódról, de most eszembe jutott egy olyan felhasználása, ami nekem itthon iszonyúan hasznos lenne. És ezt az ötletet egy kicsit ki is terjesztettem...

Tovább...
2013. március 02.onlinemarketing.blog.hu
Hogyan csináljunk QR-kódot egy weboldal valamilyen eleméről?

Hogyan csináljunk QR-kódot egy weboldal valamilyen eleméről?

A Smart QrCode Generator egy nagyon hasznos kiegészítő lehet a Chrome böngészőben. A QR-kód-készítők legalább olyan gyakoriak, mint a linkrövidítők. Könnyű őket fejleszteni, és gyakorlatilag minden népszerű böngészőhöz találunk belőlük. A beépülők mellett ugyanolyan gyakran találhatunk webes megoldásokat is erre a célra. Gyakori azonban, hogy a QR-kód csak a teljes weboldalhoz készíthető el, az egyes elemeihez nem.

Tovább...
2013. február 18.techcorner.hu
A QR kód és a marketing

A QR kód és a marketing

A QR kód mondhatjuk reneszánszát éli, egyre több olyan alkalmazását látom, amikor valaki marketinges céllal használja. Sőt, most volt szerencsém egy szakdolgozat kapcsán is találkozni vele. Annyi rossz megoldást látok, hogy érdemes talán körbejárni, mire is jó ez a marketingeseknek és miért és hogyan kell(ene) használni?

Tovább...
2013. február 14.onlinemarketing.blog.hu
Q-art

Q-art

A QR-kód egy kétdimenziós vonalkód (tulajdonképpen pontkód), amit a japán Denso-Wave cég fejlesztett ki 1994-ben, de csak 2000 után kezdett elterjedni a szabványosításoknak köszönhetően. A QR kódot általában weblapok, applikációk elérésére használják, de sokkal több lehetőség van bennük. A technológia terjedésével megszülettek, az úgy nevezett „művészi QR kódok”, melyek egy része - a kód nagy hibatűrő képessége miatt - még így is beolvashatók.

Tovább...
2013. február 13.tricky.blog.hu
Új ötlet a QR-kód szellemes felhasználására

Új ötlet a QR-kód szellemes felhasználására

A kétdimenziós vonalkódot már sokféle módon felhasználták az okostelefon-tulajdonosok boldogítására, járdába építve most először bukkan fel.

Tovább...
2013. február 02.www.hirado.hu