QR-kód a turizmusban

QR-kód a turizmusban

Habár nyugaton már igencsak elterjedtnek számít, hazánkban még csak most van felfutóban a QR-kódokat használó marketing-technológia. Héjj Szilárd a Piac&Profit marketing szakértője szerint egy remek marketing ötletet mutat be legfrissebb blogbejegyzésében.

Tovább...
2012. november 13.www.piacesprofit.hu

QR-kódos önéletrajz - segít kitűnni a tömegből

Nyugat-Európában és Amerikában gyakori, nálunk még viszonylag ritka, hogy egy álláskereső QR-kódot helyezzen el önéletrajzán. Pedig ez az apró technológiai újdonság sokat dobhat a pályázaton - olvasható a pénzcentrum.hu cikkében.

Tovább...
2012. november 10.www.hrportal.hu
QR-kód, ahogy csak a Nagyi tudja

QR-kód, ahogy csak a Nagyi tudja

Az e-book üzletek kommunikációjukban nagy hangsúlyt fektetnek a környezetvédelemre, lévén "papírpazarlás" nélkül olvashatunk könyveket. Egyiküknek remek ötlete támadt: szóróanyagok nyomtatása helyett ehető QR-kóddal kampányoltak. Az "Eat what you read" üzenetű, rendkívül költséghatékony kampány részeként 8000 QR-kóddal ellátott kekszet készítettek, melyeket népszerű kávézókban szolgáltak fel a kávék mellé.

Tovább...
2012. november 05.adrenalin.blog.hu

Egyre többen fizetnek a QR-kóddal

A QR-kód egy okostelefonos alkalmazás, amelynek segítségével pillanatok alatt ki lehet fizetni a számlákat. A tranzakció bankkártyás fizetésnek minősül, így nem jár semmilyen plusz költséggel.

Tovább...
2012. november 02.hir6.hu
QR kód alapú számlafizetés a Szegedi Vízmű Zrt.-nél

QR kód alapú számlafizetés a Szegedi Vízmű Zrt.-nél

A Szegedi Vízmű Zrt. 2012. október 1-től tünteti fel csekkes fizetési móddal készülő számláin a QR kódot, amely a számla egyszerű, gyors kiegyenlítésére szolgál. A felhasználó a MasterCard Mobile alkalmazás „okos”telefonra történő letöltését követően, bankkártyájának regisztrációja után kezdeményezhet fizetési műveletet.

Tovább...
2012. október 01.www.szegedivizmu.hu
Láthatatlan QR-kóddal a hamisítás ellen

Láthatatlan QR-kóddal a hamisítás ellen

Az eddig többnyire marketingesek által használt QR-kódokat hitelesítésre használnák amerikai kutatók. Speciális tintájuk segítségével a dokumentumokra és a tárgyakra nyomott vonalkódok láthatatlanok maradnak az emberi szem számára, és csak infralézer segítségével olvashatók le.

Tovább...
2012. szeptember 25.www.hwsw.hu
QR kód vadászat a WestEndnél

QR kód vadászat a WestEndnél

Közterületi QR kód kampányt indított a Sony. A WestEnd bevásárlóközpont bejáratánál látható installáción található kódot kell a tér különböző pontjain elhelyezett jelölőkre állva levadászni a mobiltelefonnal

Tovább...
2012. szeptember 07.www.mediapiac.com
Csodás QR kód Guinness módra

Csodás QR kód Guinness módra

Kétségtelenül az egyik legismertebb sörmárka a világon a Guinness  www.guinness.com , amely már sokszor megörvendeztetett bennünket szellemes és eredeti reklámfilmekkel és kreatívokkal. A brandhez számos sikeres reklámkampány köthető, amelyek szintén beazonosítják a márkát. 

Tovább...
2012. augusztus 27.www.piacesprofit.hu

Fogalmunk sincs, hogy mi az a QR-kód!

A QR-kódok népszerűek ugyan piackutató körökben, a fogyasztók 64%-a azonban a mai napig nem tudja, mi fán terem. Simpson Carpenter 794 online válaszadóval lefolytatott kérdőíve szerint a fogyasztók csak 36 %-a ismeri a QR-kódokat, és mindössze 11%-a használta már azokat.

Tovább...
2012. július 27.www.retail.hu
Kódolt jövőnk – a QR-kód

Kódolt jövőnk – a QR-kód

Szelíden hullámzó dombok, békésen legelésző tehenek – idilli francia tájkép. Ám egyszer csak feltűnik a színen egy városiasan öltözött férfi, aki mobiltelefonját fényképezésre készen maga előtt tartva ólálkodik a jószágok körül. Egy újabb városlakó, aki most lát életében először tehenet? Az adóhivatal képviselője, aki épp leltárt készít az állományról? És mi van a tehenek oldalára festve?

Tovább...
2012. július 26.www.farmit.hu