QR-kód a banánhéjon

QR-kód a banánhéjon

Ecuador egy meglehetősen kicsi ország, elviekben mégis mindene megvan ahhoz, hogy a külföldi turisták népszerű úti céljává váljon, leszámítva a kimeríthetetlen marketingbüdzsét, hogy mindezt az emberek tudomására hozza. Na de mégis mije van ennek a 13 millió lakosú dél-amerikai országnak?

Tovább...
2013. július 03.spotted.blog.hu
Xbox One - az új Kinect QR-kódot is olvas majd

Xbox One - az új Kinect QR-kódot is olvas majd

Don Mattrick ugyan dobbantott a Microsofttól (egyesek szerint elsőként hagyta el a süllyedő hajót, de azért ez erős túlzásnak látszik), de az Xbox One marketinggépezete tovább dübörög, ezúttal például az új Kinectről derült ki, hogy képes lesz QR-kódot olvasni.

Tovább...
2013. július 02.www.gamestar.hu
QR-kód ajánlás a DIMSZ-től

QR-kód ajánlás a DIMSZ-től

A Direkt és Interaktív Marketing Szövetség (DIMSZ) QR-kód-marketing ajánlást készített. A szövetség ezzel a dokumentummal kívánja átfogóan és tömören bemutatni a mobilkódok használatát az iparág szereplőinek. Az Whitebookot a Magyar Telekom, a Telenor, a Vodafone, valamint a GS1 Magyarország, automatikus azonosítással és jelöléstechnikával foglalkozó szervezet is elfogadta.

Tovább...
2013. június 28.www.kreativ.hu
QR-kódok a Múzeumok Éjszakáján

QR-kódok a Múzeumok Éjszakáján

Újdonsággal jelentkezünk az idei Múzeumok Éjszakáján. Mobilhonlapunkon külön aloldalt hoztunk létre az eseményeknek, amelyen az Elektronikus Programkalauz segítségével folyamatosan követni lehet majd az aktuálisan futó és a soron következő programokat. Az aloldalt a kifejezetten erre az alkalomra kihelyezett QR-kódokon kívül minden állandó információs QR-kódon keresztül is el lehet majd érni...

Tovább...
2013. június 20.www.oszk.hu
QR-kód és NFC technológia a VIII. Tiszavirág Fesztiválon

QR-kód és NFC technológia a VIII. Tiszavirág Fesztiválon

Innovatív játékkal színesíti a T-City a szolnoki Tiszavirág Fesztivál programját. A fesztivál ideje alatt a Magyar Telekom kódgyűjtő játékkal népszerűsíti a jövő mobilfizetési technológiáját, az NFC-t és a QR-kódot.

Tovább...
2013. június 18.hirek.prim.hu
 Irodalom a QR-kódban-Nyugat Itthon előzetes

Irodalom a QR-kódban-Nyugat Itthon előzetes

„Vissza a jövőbe” – avagy irodalom a QR-kódban, QR-kód az irodalomban címmel kerül bemutatásra Bolemant László költői játéka 2013.június 21-én (1052 Budapest, Váci utca 1.), 19:15-kor a Szamos Gourmet Házban. Csak olvasd be a kódot…

Tovább...
2013. június 18.www.amdala.hu
Informatikai fejlesztések a System Alliancenál

Informatikai fejlesztések a System Alliancenál

A nemrég megrendezett „transport logistic” kiállításon mutatta be a System Alliance legújabb QR-kód alapú adatátviteli rendszerét. Május óta teszteli a német cég a kétdimenziós kódokat szállítmányozási rendszerében. Egyelőre úgy tűnik sokat javíthatnak a fuvarozási tevékenység dokumentálásában. Az eddig használt egydimenziós kódrendszernél a QR sokkal több karaktert képes kezelni, ezáltal több információt is képes tárolni.

Tovább...
2013. június 11.kamionhirek.hu
Kódfejtő mobilfizetés - Százezren költhetnek a kis négyzetekkel

Kódfejtő mobilfizetés - Százezren költhetnek a kis négyzetekkel

A QR-kódos fizetés még mindig újdonságnak számít külföldön is, ennek ellenére Magyarországon már több mint százezer letöltés ért el az egyik legkedveltebb erre is alkalmas applikáció, a MasterCard Mobile. Az alkalmazást kifejlesztő konzorcium banki szereplője, az FHB még 2006-ban vágott bele egy mobilfizetési rendszer kialakításába, amely megalapozta a másfél éve elérhető alkalmazás létrejöttét. Mennyire biztonságos, és mire jó a QR-kódos fizetés? A témában Foltányi Tamást, az FHB Bank vezérigazgató-helyettesét kérdezte meg a Portfolio.hu.

Tovább...
2013. június 05.www.portfolio.hu
QR kóddal védhetjük gyermekeinket

QR kóddal védhetjük gyermekeinket

Egy QR kódokkal dolgozó magyar startup ötletes találmánya segítségével a legnagyobb tömegben is biztonságban tudhatjuk gyermekeinket. A legtöbb szülő szembesült már azzal a helyzettel, amikor elég volt egy pillanatra félrenézniük és a gyermekünk, meglátva valami érdekes dolgot abban a másodpercben eltűnt mellőlünk. Különösen ijesztő lehet ez nagy tömegben, bevásárló központokban, strandokon. Természetesen az ember igyekszik felkészíteni ezekre a helyzetekre a gyermekét, hiszen szinte elsőként tanítja meg neki a nevét, lakcímét, esetleg telefonszámát. Azonban nem biztos, hogy egy ijedt kisgyerek el is tudja mondani ezeket az információkat.

Tovább...
2013. június 05.www.digitalhungary.hu
QR-kód játék az óriásplakát-kiállításon

QR-kód játék az óriásplakát-kiállításon

Rapid játékot hirdetünk garantált nyereményjegyekért a Városháza parkban látható kiállításhoz kapcsolódóan. A Deák tér melletti Városháza parkban 2013. június 1-én megnyitott BUDAPEST ANNO - MARGITSZIGET kiállításon 20 óriásplakát mutatja be a 20. század eleji Margitsziget hangulatát, életképeit és legendás helyszíneit.

Tovább...
2013. június 05.www.szabadter.hu