Egyre nagyobb teret hódít a QR kód

Egyre nagyobb teret hódít a QR kód

A japán találmány, érthető módon, saját hazájában nagyon kedvelt ez a bélyeg nagyságú adathordozóként alkalmazott kód, mely nagyban támogatja az internetes adatok gyors és pontos elérhetőségét.

Tovább...
2013. szeptember 13.hallovilag.hu
QR kód ékszerrel a gyermekek védelméért

QR kód ékszerrel a gyermekek védelméért

A gyerek-kedvenc állatfigurák QR kódot hordanak a hasukon. Minden ékszerhez egy biztonságos weboldal tartozik. A felelős szülők feltölthetik gyermekük fotóját, nevét és egy kiemelten fontos információt. Ez lehet a gyermek speciális vércsoportja, ismert allergiája, krónikus betegsége (pl. cukorbetegség) vagy az a módszer, amivel az ijedt gyermek egyszerűen megnyugtatható. Továbbá megadhatják az értesítendő felnőtt nevét, címét és telefonszámát. Így ha a gyermek elkallódik a strandon, a bevásárlóközpontban, vagy a játszótéren, a becsületes megtaláló az ékszeren lévő QR kódot leolvasva azonnal értesíteni tudja a szülőt.

Tovább...
2013. augusztus 26.www.napimagazin.hu
QR-kódos kincskeresés indul Szigetváron

QR-kódos kincskeresés indul Szigetváron

A város főbb nevezetességeinek megtekintésével és egy okostelefon segítségével máris bárki bekapcsolódhat a játékba.

A város főbb nevezetességeinek megtekintésével és egy okostelefon segítségével máris bárki bekapcsolódhat a játékba. A hagyomány és a történetírók vélekedése megegyezik abban, hogy Szigetváron temették el a hatalmas szultán szívét. Ha valahol a világon fellelhető bármilyen csekély emléke a híres szultán kincsének, akkor az csakis Szigetváron lehetséges. A Szigetvári "Zrínyi 1566" Turisztikai Egyesület arra buzdítja a városba látogatókat, és természetesen a helyi lakosságot is, hogy látogassák végig azokat a helyszíneket, ahol a kincshez vezetető talány egy-egy apró darabja van elrejtve a múlt ködébe zárva.

Tovább...
2013. augusztus 22.www.bama.hu
Már létezik a papír Bitcoin

Már létezik a papír Bitcoin

Az egyik oldalon van egy QR kód, ami a cím, a másik oldalon pedig az a QR kód, ami ennek a címnek a titkos kulcsa. Ha ezt ismerem, akkor azt az egyenleget, ami ezen a számlán van, meg tudom mozdítani.

Tovább...
2013. augusztus 21.mandiner.hu
Mégis kell a QR kód?

Mégis kell a QR kód?

Több külföldi és hazai marketing-guru temeti a QR kódot. Teszik ezt annak ellenére, hogy a statisztikák szerint a QR kódok leolvasása dinamikusan nő. Van aki hisz benne itthon is. A Gartner 2013 2. negyedévi elemzése szerint az okostelefon eladások meghaladták a mobiltelefonokét. Ma már minden második eladott készülék okostelefon. A legdinamikusabb növekedést Ázsia és Latin-Amerika mellett éppen Kelet-Európa produkálta. Itt a tavalyihoz képest 31,6%-al növekedett az értékesítés.

Tovább...
2013. augusztus 15.www.digitalhungary.hu
A Denso Wave terminál akár 50 méterről beolvassa a QR kódot

A Denso Wave terminál akár 50 méterről beolvassa a QR kódot

A Denso Wave tavaly piacra dobta nagy hatótávolságú kézi leolvasóját. Ahogyan a videóban is elhangzik, a készülékkel többféle vonalkód és QR-kód leolvasható. Nagy hasznára lehet a targoncakezelőknek, mivel nem kell felkelniük az ülésből, hogy leolvassák a raktárban tárolt áruk kódjait.

Tovább...
2013. augusztus 09.www.cnc.hu
Danone kedvezmény QR kóddal

Danone kedvezmény QR kóddal

A cégóriás QR-kóddal látta el termék csomagolásait Spanyolországban, amelyeken keresztül a fogyasztók egy kedvezményeket kínáló törzsvásárlói programra tudnak feliratkozni.

Tovább...
2013. július 26.retail.hu

Beindult a QR-kódos fizetés

Beindulni látszik a mobilfizetés Magyarországon. Az okostelefonokra letölthető applikációt már 30 ezer felhasználó telepítette, a készülékek és a fizetési alkalmazást jegyző vállalatok számának növekedésével jelentős növekedésnek indulhat a rendszer. A szolgáltatáshoz kapcsolódó QR-kódos fizetés az egyik kitörési pontot jelentheti.

Tovább...
2013. július 23.www.trademagazin.hu
Így támadható meg a Google szuperszemüvege egy QR kód segítségével

Így támadható meg a Google szuperszemüvege egy QR kód segítségével

A Lookout biztonsági cég videója azt mutatja be, hogy miként lehet megtámadni a Google Glass-t egy tervezési hibájának kihasználásával. A Google szuperkütyüjén ugyanis egy a felhasználó számára megfejthetetlen és érthetetlen QR kód segítségével át lehet konfigurálni a kommunikációt, aminek révén utóbbi monitorozására, sőt, a felhasználótól plusz adatok kicsikarására is alkalom nyílik.

Tovább...
2013. július 18.pcforum.hu
Már a pelenka vizsgálja a babát

Már a pelenka vizsgálja a babát

A kisgyermekes szülők rutinszerűen végzik a pelenkázást, és miután megtelt a papírpelus, gondolkodás nélkül kidobják a szemétbe. Az új, digitális pelenkával azonban érdemes egy pillanatot várni, mielőtt a szemetesben landol. A Pixie Scientific nevű New York-i startup által fejlesztett Okos Pelenkával (Smart Diapers) ugyanis nyomon követhetjük a gyermek egészségügyi állapotát. Legalábbis azokat az információkat, amelyeket a vizeletből lehet megállapítani.

Tovább...
2013. július 17.www.hir24.hu