A QR kód letöltéséhez kattintson az egér jobb gombjával a QR kódra, majd a megjelenő menüben válassza a Kép mentése másként menüpontot. Mobil eszközön tartsa hosszan az ujját a QR kódon. Ez egy átméretezett QR kód. Az eredeti megtekintéséhez kattintson a képre.
  |  % |  
Stílus és szín beállítások
Csak a háttérképhez való stílus esetén lehet a QR kód mögé képet tenni. A többinél csak a háttér és a kód színe állítható. A háttérszín átlátszóságát (alpha channel) 0-ra is lehet állítani, így a lementett kód mögé grafikai programmal is lehet képet tenni, de ez esetben a QR kód olvashatósága a grafikus kezében van.
A QR kód halványítása érhető el ezzel az opcióval. Nagy színkontrasztú háttérkép esetén a magas és extra beállítások használatakor előfordulhat, hogy olvashatatlan lesz a QR kód.
A QR kód körüli margó mérete adható meg 1-től 10-ig. A kód pixel mérete nem változik csak a körülötte lévő háttérkép lesz nagyobb.
Háttérkép beállítások
Háttérkép letöltése másik oldalról. A kép teljes URL-jét másolja ide. Csak a 2048x2048 pixel felbontásnál kisebb képek engedélyezettek. Ha két azonos böngésző van egymás mellett, akkor az egérrel át tudja húzni ide a képet, kivéve ha az adott kép egy link is egyben.
Háttérkép átlátszóságának beállítása. Ennek növelésével a háttérszín át fog ütni a képen. Erős háttérszín választása esetén átszíneződik a kép is.
Kitöltés esetén a rendelkezésre álló területet a kép teljesen le fogja fedni az arányok megtartásával, de a kép széleinek levágásával. Kinyújtásnál a kép sarkait a rendelkezésre álló terület sarkaihoz húzza. A százalék az százalék szerint nagyítja vagy kicsinyíti a háttérképet.
A háttérkép méretének változtatása 50-tól 200%-ig
Speciális beállítások
Amennyiben a QR kódra logót is akarunk a későbbiekben tenni javasolt ezt az értéket magasabbra állítani. A legmagasabb érték esetén a QR kód bitek száma jelentősen megnövekszik, így sokkal több és sokkal kisebb pontokból fog állni, ami nehezítheti a beolvasást ha nem megfelelő méretben jelenítjük meg vagy nyomtatjuk ki.
A QR kód méretaránya adhataó meg 5-től 10-ig. 10-es érték esetén a QR kód egy bitje 10 pixelnek felel meg.